Collformic - Matagalls - Sant Segimon

Diumenge 28 d'octubre de 2012

Sortirem a les 9 del matí del sindicat en direcció a Collformic, que es troba al km 26,4 de la carretera BV 5301 que va de Santa Maria de Palautordera a Seva. Un cop arribem a Collformic aparcarem els cotxes i començarem la ruta GR5.2 que puja en direcció Nord-Est, just en creuar la carretera i  que ens durà al cim del Matagalls (1697 m).


El camí comença amb unes escales de pedra que s'enfilan per l'aresta de la muntanya fins a un corriol pedregós, nomenat Carena dels Roures, pel qual anem ganyant alçada ràpidament fins al Pla de la Barraca.
Seguirem el camí que en pocs minuts comença a pujar pel Turó Gros fins al Collet de L'Estanyol, aquesta pujada es bastant dura i el terreny molt pedregós. Un cop a dalt ja comencem a veure el cim del Matagalls.
Seguint el camí arribem al Collet dels Llops i tot seguint-lo comencem una ultima pujada abans de fer el cim.
Un cop a dalt, la recompensa es gaudir de  la millor panoràmica del massís, ja que permet veure a la perfecció els altres dos cims més alts, el Turó de l'Home i Les Agudes, és un dels millors miradors de Catalunya ja que, en els dies clars, es tenen unes fabuloses vistes des del mar fins al Pirineu.

Font del Matagalls
El camí de baixada el farem en direcció Nord-Oest, pel Pla de les Saleres a on seguint la carena hi trobarem la font del Matagalls, lloc a on pararem a dinar.
Continuarem la ruta passant pel Collet de Matagalls i anirem seguint per una collada ampla i herbada. Arribarem al Pla dels Ginebres i baixant pel llom de la carena arribarem al Coll Saprunera. Mes endavant ens trobarem amb l'ermita de Sant Miquel dels Barretons i enfonsat a la dreta el santuari de Sant Segimon. Per continuar haurem de baixar per un camí pedregós que hi ha a la dreta i que ens durà a una pista forestal, la qual agafarem en direcció a Collformic que ens durà , passant per rierols i fagedes i de nou per la carena dels Roures, aquest cop de baixada, al final del nostre recorregut. Collformic.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 26 per organitzar-nos amb els vehicles.


Recorregut:12’78 km     
Durada: 5 hores aprox.
Cal portar dinar, aigua, calçat adient i roba d'abric.