Excursió al Montalt i el Roc de l’Avi

Diumenge 26 de gener de 2014

El Montalt és una muntanya de 596 metres que forma part d'un contrafort de la Serralada Litoral Catalana. Es troba localitzat a la comarca del Maresme, entre la serra del Corredor i el Montnegre. El pic del Montalt limita els termes municipals de Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt.

Cim del Montalt
Sortirem a les 9 del matí del local del sindicat i ens dirigirem cap al poble de Sant Andreu de Llavaneres a on deixarem els cotxes a l'aparcament de terra del passeig Jaume Brutau. Des d’aquí agafem el camí que travessa el parc de la Font de la Llorita fins a arribar a la pista ample que va en direcció al Centre eqüestre de Llavaneres. La seguirem i un cop passat el Centre, continuarem tot dret en direcció a les Masies de Llavaneres. Aquí la pujada es fa més forta i anirem guanyant alçada rapidament fins a arribar a una esplanada, el Pla den Marcus.

Agafarem el camí cap a la dreta i en un parell de quilòmetres arribarem a la Roca de la Ferradura a on hi un encreuament de camins, nosaltres agafarem el que va en direcció al Montalt. Ara pujarem per un corriol que en pocs metres ens durà fins al cim del Montalt de 596 metres per damunt del nivell del mar. Podem veure davant nostre tota la costa central del Maresme, i per la banda del darrere el Massis del Monseny, amb les Agudes i el Turo de l'Home de fons. Dalt del cim hi ha un vèrtex geodèsic, una senyera, una bústia amb el seu llibre de piades i una gran multitud de pessebres. 

El Roc de l'Avi -Al fons, el Montalt-
La baixada la farem desfent el camí que hem fet de pujada, fins al Pla den Marcus. Un cop arribem continuarem rectes pel camí del coll fins agafar un corriol a ma esquerre que ens durà al Roc de l’Avi.

Ara ja ens toca baixar cap a Sant Andreu de Llavaneres , ho farem seguint la pista d’abans fins a la cadena del Tintorer a on agafarem un corriol que ens durà al Torrent Fondo. L’agafarem de baixada fins arribar al cementiri i desde aquí un camí que baixa a l’esquerra ens durà fins el parc de la Font de la Llorita. Aquí donarem per finalitzada l’excursió

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 24 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia: 12 km 
S'aconsella portar aigua, menjar, calçat adient i roba d'abric