Sortida al Montseny - Turó de Sant Elies i Turó del Samón

Diumenge 29 de juny de 2014

El turó del Sant Elies és una muntanya del massís del Montseny que té una altitud sobre el nivell del mar de 999 m. dins del municipi de Sant Pere de Vilamajor. Es troba en el darrer estrep del Pla de la Calma, sobre la vall del riu Tordera. Al cim hi ha una torre de guaita per a incendis forestals del Parc Natural del Montseny.

El turó del Samón és una muntanya del massís del Montseny que té una altura sobre el nivell del mar de 1.272 m. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic.

Sortirem a les 9 del matí del sindicat per anar cap al Montseny, fins a la població de Sant Esteve de Palautordera, a on agafarem una pista asfaltada que ens durà cap als refugis del Montseny, on deixarem els cotxes i començarem a caminar.

Anirem seguint les marques del PR que ens aniran pujant per entre pistes i corriols fins al cim de Sant Elies. Aquí hi trobarem una torre de guaites i l ermita de Sant Elies.

Seguirem ara pel bosc fins a arribar al coll de la cova, desde aquí gaudirem d’unes bones vistes al Matagalls i al Turó de l’Home

Seguint per la collada arribarem a una cruïlla de camins i agafarem el que ressegueix la carena, en direcció Sud-Oest. En poca estona arribarem al Prat Fondo i la carena ens durà al cim del Turó del Samón (1.272m) amb unes vistes de 360 graus, sobre la zona.

La baixada la farem pel Coll del Pou d'en Besa, agafant el camí pedregós que surt a l'Esquerra, de fons veurem el cim del Sui. Baixarem per aquest camí fins a trobar una pista mes ample, que baixa al pantà de Vallforners. Nosaltres la seguirem fins a trobar un camí que surt a la dreta pel Coll de Palestrins, seguint-lo arribarem a la pista que em agafat de pujada i que ens durà fins als cotxes.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 27 per organitzar-nos amb els vehicles.


S'aconsella portar aigua, menjar, calçat adient i  crema solar.
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres