Pujada al Pic de les Formigues

Diumenge 14 de desembre de 2014 

Sortirem a les 9 del matí del Sindicat per anar a Sant Hilari Sacalm, més concretament a la Font dels Abeuradors, desde on començarem l'excursió que ens durà al cim de Sant Miquel de Solterra, també conegut con Pic de les Formigues.
És en aquest punt on, un cop hàgim aparcat els cotxes, anirem a trobar un pal indicador que ens assenyalarà el camí que em de seguir. La ruta està perfectament senyalitzada durant tot el camí, fins al cim.

La pujada es suau i transcorre entre Castanyers, Faigs, Roures i algun Avet. Després de tres quilòmetres, arribem a la Font Saguarda, lloc on agafarem el corriol que ens durà fins al cim del Pic de les Formigues (1.202 m) que es troba entre els municipis de Sant Hilari Sacalm i d'Osor a la Selva. Al cim hi ha una creu de ferro amb tres formigues, que al·ludeixen a Sant Miquel de les Formigues, i les restes del castell de Solterra i la capella de Sant Miquel de Solterra. La creu s'aixeca sobre les restes d'una torre circular del castell.
Si el dia es clar podrem gaudir d'unes vistes extraordinàries, el Collsacabra, Pirineus, Montseny i la ciutat de Girona.

Per la tornada, desfarem el camí que em fet de pujada, fins als cotxes.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 12 per organitzar-nos amb els vehicles.
 
Distancia: 8 km
S'aconsella portar aigua, menjar, calçat adient i roba d'abric
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres