Montcau i Cova Simanya

Diumenge 15 de març de 2015 El Montcau és el segon cim del massís de Sant Llorenç del Munt i del Vallès Occidental, i té 1.056 m d'altitud. Està situat a la Serralada Prelitoral al nord de la Mola, es troba a cavall entre els termes municipals de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) i Mura (Bages) i les conques del Llobregat i el Besòs. A la cara sud hi ha l'inici de la riera de les Arenes.

Sortirem a les 9 del matí del Sindicat per anar cap al Coll d'Estenalles, a peu de la carretera de Navarcles a Terrassa, al Parc de la Serralada de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Començarem la ruta al costat del centre d'interpretació del parc, per una pista asfaltada de pujada fins que trobarem un corriol que va cap a l'esquerra que ens durà, directament, al Montcau.

Començarem la pujada, amb el camí que hem seguir en tot moment senyalitzat i anirem veient progressivament com ens apropem al cim. A pocs metres del cim pujarem ajudats de les mans en una grimpada molt fàcil.

Un cop al cim del Montcau a 1.056 metres podrem gaudir d'unes vistes extraordinàries. Continuarem la ruta, ara en direcció a la Cova Simanya i ho farem seguint un camí que ens durà al Coll d' Eres. Aquí hi trobarem un esplanada envoltada d'arbres i un camí a l'esquerra que ens assenyala la direcció que hem de prendre per arribar a la Cova.

La Cova Simanya, situada al vessant est del Montcau a uns 900 m d'altitud, és una de les més accessibles i visitades d'entre les 163 cavitats catalogades al massís de Sant Llorenç del Munt i serra de l'Obac. Els seus 372 m de recorregut la converteixen en la cova més llarga del massís. La cova Simanya i d'altres que es troben a una altitud similar són ja cavitats testimonials o residuals, formades durant els primers estadis erosius del massís quan aquest encara no havia estat tan profundament disseccionat per la xarxa hidrològica. Actualment el nivell de desguàs on brollen les fonts més cabaloses està situat molt més avall, entre els 350 i els 450 m, prop de les poblacions de Mura i de Rellinars. La cova es pot explorar i es per aixó que qui tingui la intenció de visitar-la, porti una llanterna.

Després,només ens restarà desfer el camí fins al Coll d'Eres i des de aquí agafarem una pista ampla fins al Coll d'Estenalles a on donarem per finalitzada la sortida.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 13 per organitzar-nos amb els vehicles.Distancia: 7 km
S'aconsella portar aigua, dinar, calçat adient i llanterna
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres