Visita al Castell de Montsoriu

Dissabte 23 de gener de 2016

El castell de Montsoriu és el castell més important del gòtic dels Països Catalans. Es troba situat entre les poblacions d'Arbúcies, i Sant Feliu de Buixalleu a la comarca de la Selva i s'alça al damunt d'un turó de 632 metres d'altitud, actualment dins del Parc Natural del Montseny.

Sortirem a les 9 del matí del sindicat i ens dirigirem cap a Breda i un cop arribats a aquest municipi ens desviarem en direcció a Fogueres de Montsoriu. Seguint la carretera arribarem al Coll de Castellar, a on es troba el pàrquing a on deixarem els cotxes.

L'excursió fins al Castell transcorre per pista còmode i amb un desnivell suau. Anirem seguint les indicacions fins a arribar al Castell, que els seus orígens daten del segle X i que es va aixecar damunt d’un assentament iber.
La idea d’aquesta sortida és visitar l’interior del Castell. L'entrada té un preu d’uns 5 euros i permet visitar lliurement l’interior del Castell i es poden comprar allà mateix.
Un cop feta la visita farem la tornada desfent el camí que em fet per pujar i ens desviarem un moment per pujar a la torre de les bruixes que es troba en l'extrem oposat del turó on s'assenta el castell de Montsoriu. La missió de la torre era protegir el castell i vigilar la vall d'Arbúcies i la carretera del Rieral, que comunicava amb Hostalric.
Ara si després de visitar la torre només caldrà tornar a la pista principal i seguir-la fins a l’aparcament a on donarem per finalitzada la sortida.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 22 per organitzar-nos amb els vehicles. 

Distancia: 6 km (Anada i tornada al Castell, Visita al castell 1 hora aprox.)
S'aconsella portar aigua, calçat adient i roba d’abric. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.