De Pineda a Santa Susanna pel Montpalau

Diumenge 3 de setembre de 2017

Aquesta és la primera de les sortides que tenim programada pels mesos vinents dintre d'un cicle d'excursions, que ens permetrà visitar zones de la Serralada properes a municipis de l'Alt Maresme, desplaçant-nos en tren fins a les poblacions a on comencen aquests itineraris. 
En aquest cas començarem a l'estació de Pineda de Mar i acabarem a la de Sant Susanna desde a on agafarem el tren de tornada.

Sortirem de l'estació de Premià a les 8 del matí en el tren de rodalies i baixarem a Pineda de Mar, a on començarem l'excursió, un recorregut entre les poblacions de Pineda i Santa Susanna, que ens durà a pujar a dos turons rellevants desde on tindrem unes boniques vistes sobre el litoral.
Un d'ells el Montpalau, una muntanya de 265 metres que es troba al municipi de Pineda de Mar, a la comarca del Maresme. Es troba al vessant pinedenc del massís del Montnegre i es caracteritza pel seu sòl calcari i poc profund que no permet el desenvolupament del bosc, quedant un espai obert que permet la presència d'una flora de gran interès. Al seu cim s'hi poden veure les restes de l'antic castell de Montpalau. Molts segles abans de la construcció del castell, el lloc havia estat ocupat per un assentament ibèric que ha deixat nombrosos vestigis, datables a partir del segle IV aC. i de poblament que van tenir continuïtat en època romana. Probablement, la major part de la pedra d'aquest antic assentament degué ser utilitzada per a l'edificació del castell medieval.

L'altre el Turó de la Guàrdia una muntanya, amb un curiós cim calcari, de 240 metres que es troba entre els municipis de Santa Susanna i de Pineda de Mar, a la comarca del Maresme.
A més durant el recorregut visitarem el molí fariner de Can Marques, la Font del Ferro, L'església de Sant Pere de Riu i la Font del Boter, així com el nucli de les dues poblacions costaneres.


Preguem que es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 1.

Distancia:14 km Aprox. 
S'aconsella portar aigua, dinar, calçat adient i crema solar..
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltre