Excursió al Turó de Montcada

Dissabte 9 d’abril de 2016 

El Turó de Montcada és una muntanya de 273 metres que es troba al municipi de Montcada i Reixac, a la comarca del Vallès Occidental. A l’any 1917 es va instal•lar una cimentera que extreia la matèria del Turó. Aquesta activitat va fer minvar l’alçada del Turó que va passar dels 300 als 273 metres actuals. Degut a aquesta explotació també van desaparèixer ermites i coves per esllavissades del terreny.
L’any 2013 va finalitzar l’explotació i es va proposar la restauració de la pedrera, recuperant-la ecològica i paisatgísticament, tal com la trobem avui dia. 

Sortiren a les 9 del matí del Sindicat per anar fins a la població de Montcada i Reixac a on començarem l’excursió.
Es tracta d’una ruta fàcil que combina pista amb corriols i que ens apropa a bonics entorns com la Font de la mitja Costa i a dos cims amb extraordinàries vistes.
El recorregut està en tot moment senyalitzat i puja seguint el GR-92. En pocs minuts arribarem a la Font de la Mitja Costa.

Després continuarem en direcció al coll que uneix el Turó dels Quatre Pins amb el Turó de Montcada i a on ens desviarem per pujar al primer, el Turó dels Quatre Pins. En aquest cim, malgrat que hi ha instal•lat un dipòsit d’aigua, podrem gaudir d’unes magnífiques vistes sobre el Besos.

Deixarem aquest cim per tornar de nou al coll i continuarem, ara si, en direcció a coronar el cim del Turó de Montcada i ho farem per un corriol que puja amb forta pujada i que surt a mà esquerra de la pista principal i que està senyalitzat amb marques blanques i fites de pedra. Un cop arribem al cim podrem gaudir d’unes vistes privilegiades sobre el Vallès Occidental, el Barcelonès, Montseny, La Mola i la Muntanya de Montserrat. Dalt del turó existia una ermita romànica perduda per l’activitat cimentera.

Continuarem desfent el corriol de baixada fins a la pista i un cop arribats, continuarem seguint les indicacions que ens duran de nou a Montcada i Reixac a on donarem per finalitzada l’excursió.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 8 per organitzar-nos amb els vehicles.


Distancia: 5 km 
S'aconsella portar aigua, calçat adient i crema solar. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.