Pujada al Turó de Tagamanent "Celebració del 10è Aniversari de l'A.E. Serra Litoral"

Diumenge 15 de maig de 2016


El Turó de Tagamanent és una muntanya de 1.056 metres que es troba al municipi de Tagamanent, a la comarca del Vallès Oriental. Al seu cim hi havia el Castell de Tagamanent, ja esmentat l'any 945. El castell estava sota el domini dels comtes de Barcelona. Actualment hi ha l'església de Santa Maria, un edifici romànic del segle XII amb moltes modificacions posteriors.

Sortirem a les 9 del matí del Sindicat per anar cap al municipi de Tagamanent al Vallès Oriental, a on començarem l'excursió.
Aquesta sortida que ens portarà a un dels cims del Massís del Montseny, ens servirá tambè com a acte de celebració del 10è aniversari de la primera sortida de l'Agrupació Excursionista Serra Litoral, que fou el 14 de maig de 2006, al Castell de Burriac.

L'excursió, en tot moment senyalitzada, ens durà combinant pistes i corriols desde el poble fins al Collet de Sant Martí, lloc a on podrem albirar el cim del Turó de Tagamanent al qual acabarem de pujar per un corriol amb fort desnivell.

A dalt hi ha les restes de la primitiva església de Santa Maria de Tagamanent, des d'on hi ha molt bones vistes sobre els pobles de Tagamanent i Figaró, i també de les muntanyes que envolten el cim, com la carena del Bellit i el serrat dels Llenyaters. Un cop hagem gaudit de l'entorn i de les vistes, dinarem i brindarem per aquests deu anys de sortides a la natura i per què continuem així per molts més.

La tornada la farem desfent el camí de pujada.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 13 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia: 9 km 
S'aconsella portar aigua, calçat adient, dinar i crema solar. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.