Circular pel Massis del Montgrí

Diumenge 30 d'octubre de 2016 


Sortirem a les 7 del matí del local del Sindicat, per dirijir-nos cap al Municipi de Torroella de Montgrí a la comarca del Baix Empordà, a on deixarem els vehicles i començarem l'excursió.

La sortida es durà a terme des del centre del poble, on anirem a buscar el GR-92 que puja al Castell de Montgrí, en direcció al Coll de Santa Caterina. Un cop arribats al Coll deixarem el GR per anar a fer el Cim de la Muntanya d'Ullà. Seguint un corriol ben marcat que va cap a l'esquerra, per la Vall de Santa Caterina, enfilarem l'última pujada fins al Cim de la muntanya d'Ullà de 308m.

Des d'aquest Cim, podrem gaudir d'unes vistes cap a la Badia de Roses i el Cap de Creus. Després d'un petit descans al Cim, baixarem fins a trobar una pista que ens durà, resseguint la carena, fins al segon Cim del dia, el Mont Pla de 311m, sostre del Massís del Montgrí.

Des d'aquest punt gaudirem d'unes bones vistes a les Illes Medes. Si el dia és clar, podrem observar el Massís del Canigó. També podrem veure el Castell de Montgrí, el nostre següent objectiu.
Per arribar només ens caldrà baixar fins al Coll d'en Garrigars on tornarem a seguir el GR-92 i afrontar l'última pujada del dia que ens durà al Cim de 301m, coronat pel Castell de Montgrí.

El castell del Montgrí (anomenat també de Torroella de Montgrí o de Santa Caterina) és una fortificació militar del municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) declarada bé cultural d'interès nacional. Fou construïda entre 1294 i 1301 pel rei Jaume II, al cim del massís del Montgrí al terme de Torroella de Montgrí, Baix Empordà.

Un cop visitat el Castell, reprendrem el GR-92 fins el Coll de Santa Caterina i d'aquí continuarem fins a tornar a arribar al poble de Torroella. On donarem per finalitzada l'excursió.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 28 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia: 11 km 
S'aconsella portar aigua, calçat adient, roba d'abric, dinar i crema solar. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.