Passejada per la Serralada Litoral

Diumenge 11 de desembre de 2016

Sortirem a les 8 del matí del Sindicat per anar cap el municipi de Cabrera a on deixarem els cotxes i començarem l'excursió.

Es tracta d'una excursió circular que ens permetrà visitar 3 dels cims més coneguts de la zona i els voltants de la Serralada de Litoral més propers.

Començarem a caminar al centre de la població i buscarem un camí que ens enfilarà al primer cim del dia, el Turó de Montcabrer, desde on gaudirem d'unes magnífiques vistes dels pobles propers, de la costa del Maresme i de les muntanyes que ens envolten. Aquesta pujada és potser la que acumula més desnivell de l'excursió.

Continuarem pel coll de Montcabrer que passa per sota de les antenes i que ens portarà fins al turó veí, el Turó de l'Infern. Tot seguit ens dirigirem cap a les Planes per agafar el camí que porta al tercer cim del dia, el qual hi trobarem el Castell de Burriac.

El Castell de Burriac, o Castell de Sant Vicenç, és un castell que s'alça sobre el turó de Burriac, al terme Cabrera de Mar i tocant al d'Argentona. Per la seva situació és molt visible des de bona part del Maresme central. És un castell medieval habilitat per a la visita, situat dalt d'un turó a 400 metres sobre el nivell del mar. Té sota seu un antic poblat ibèric.

Una vegada visitat el Castell i les vistes que ens ofereix, iniciarem la baixada cap al poble de Cabrera, principi i fi de la nostra excursió.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 9 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia:10 km  aprox.
S'aconsella portar aigua, calçat adient, roba d'abric i esmorzar. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.