Vallgorguina i el seu entorn

Diumenge 13 de gener de 2013

Sortirem a les 9 del matí del local del sindicat i ens dirigirem cap al centre de Vallgorguina, municipi situat a l'est de la comarca del Vallès Oriental al limit amb la comarca del Maresme.

Un cop al centre del poble anirem fins al final del carrer Montseny, a on trobarem el senyal d'inici del recorregut. Passarem pel pont de la riera i enfilarem el camí que voreja, per l'esquerra, el pla del forn.
Continuarem caminant, paral·lels a la riera fins a agafar el primer trencall a l'esquerra i el camí comença a pujar fins a la pista forestal, des de la qual mirant cap a la dreta veurem el turó del Dolmen. 

Dolmen de Pedra Gentil
Pujant al turó podrem visitar el Dolmen de Pedra Gentil, la seva existència s'estableix al període calcolític, fa uns quatre mil anys i que ha sigut l'escenari del qual han sorgit infinitat de llegendes sobre bruixes.

Des del dolmen es pot observar, mirant cap a l'oest la torre del campanar de l'església de Santa Eulàlia de Tapioles d'origen romaic, cap a on ens dirigirem per fer una ullada.

Desprès continuarem pujant per la pista ampla en direcció al santuari del Corredor passant per Can Pradell i a pocs metres prendrem un camí a la dreta que baixa entre boscos cap al nucli de Vallgorguina, passant per Can Clarens.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 11 per organitzar-nos amb els vehicles.

Recorregut: 5 km
S'aconsella portar aigua i calçat adient.
Excursió agradable i suau per camins i pistes ben indicades.