Observació d'aus al Delta del Llobregat

Diumenge dia 17 de març de 2013

Sortirem a les 9 del matí del local del sindicat per dirigir-nos al Parc Natural del Delta del Llobregat.
Començarem al centre d'informació dels espais naturals del Delta del Llobregat. A pocs metres tenim la torre mirador de Cal Lluquer des d'on tindrem una primera panoràmica del riu Llobregat.
Aiguamoll al Delta
Cal recordar que bona part de l'aigua que hi ha en aquest tram del riu és salada, però que hi ha una gran quantitat de peixos. De vegades hi pesquen corbs marins i àguiles pescadores.                
Caminarem durant  1 km per la vora del riu fins a la torre de Cal Malet,  des de dalt podrem observar els calaixos de depuració.  Aquesta superfície és molt propícia per a algunes espècies com les polles blaves i les fotges.
Seguirem caminant 1 km més fins a la torre de la desembocadura . Al costat, hi tenim la platja de Ca l'Arana. Depenent de les darreres pluges i tempestes que hi hagi hagut, la zona pot estar més o menys inundada d'aigua, i habitualment hi ha una gran quantitat d'ocells limícoles, gavines corses, xatracs...
Recuperem un tros de recorregut per dirigir-nos cap a l'aguait de Cal Tet. Pel camí passem al costat de la pineda de Ca l´Arana. En aquesta pineda, hi troba refugi una interessant colònia de ratpenats. També hi viuen algunes aus rapinyaires nocturnes, com el xot, i ocells forestals, com el raspinell.
Després de caminar uns 800 metres  arribem a l'aguait de Cal Tet que ofereix una bona panoràmica de la major part de l'estany.  Aquest és un lloc excepcional per observar aus aquàtiques: cabussets i cabussons emplomallats, ànecs cullerots, ànecs grisets, entre altres espècies i, a l'hivern, alguna oca salvatge.

Caminarem uns 900 metres i arribem a l'aguait del Sabogal. Podem observar un altre panoràmica de l'estany de Cal Tet, amb espècies com les que hem vist anteriorment, i altres de noves, com el morrells cap-roig, xarxet, ànec blanc,...
Fora de l'aguait i en direcció a la sortida, passem per zones amb vegetació interessant, com les jonqueres i els salats, adaptats a la inundació temporal i a la presència de sals, o els Prats humits, mantinguts mitjançant desbrossades manuals o la pastura de ramats. Aquests Prats quan estan inundats, són molt atractius per als ocells limícoles.
Després de 1,5 km arribem al centre d'informació i es finalitza l'excursió.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 15 per organitzar-nos amb els vehicles.

  

Recorregut: 5km (pla)
Durada: 3h
Recomanacions: Prismàtics i/o càmara per una millor observació de les aus. I Calçat adequat perquè hi ha zones inundables.