Excursió a la Font del Regàs - Naixement del Riu Congost

Diumenge 30 d'abril de 2017

Sortirem a les 8 del matí del local del sindicat, per anar fins al municipi de Tona a la comarca d'Osona a on començarem l'excursió que ens durà a visitar el naixement del riu Congost.

El Congost és un riu de la conca del Besòs i deu el seu nom a l'estreta gorja per la qual passa, en bona part a través de la Serralada Prelitoral. Neix a la Font del Regàs, d'aigües provinents dels espadats occidentals de la Plana de Vic, al peu de Sant Cugat de Gavadons, en terrenys formats per gresos i margue.

Es tracta d'una excursió amb un desnivell suau i per terreny agradable, pistes i corriols que transcorren entre boscos de pins, roures, i fins i tot alguna avetosa i a on es destaca la visita a la font del Regàs, com em dit abans el naixement del riu Congost.

Castell de Tona
 Durant la ruta seguirem part del PR-C43 que surt de Tona i que a la tornada ens permetrà visitar també el Castell de Tona del qual resta només actualment una torre de defensa assentada directament damunt la roca. És de base quadrada, coberta amb volta de canó. S'ha dit que potser es tractava d'una torre d'origen romà, ja que molt a la vora d'aquest indret passava una via romana que unia la Plana de Vic amb Barcelona. Situat dalt d'un turó de cim pla i extens, tocant al nucli urbà de la població, el castell està emplaçat a la punta nord-oriental. Es domina una extraordinària panoràmica vers el Montseny, Collsuspina i Muntanyola.

Després tornarem al nucli del municipi a on donarem per finalitzada l'excursió.  

Preguem que es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 28 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia:12 km Aprox.
S'aconsella portar aigua, calçat adient i crema solar.
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres