Pujada a la Mola pel Camí dels Monjos

Diumenge 18 de juny de 2017

La Mola és el punt culminant del massís de Sant Llorenç de Munt i del Vallès Occidental amb els seus 1.102m d'altitud. Al cim s'hi troba el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt. Està situat dins la Serralada Prelitoral entre la riera de les Arenes i el riu Ripoll, dintre del terme municipal de Matadepera i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Separa les conques del Llobregat i el Besòs.

Sortirem a les 8 del matí del Sindicat per dirigir-nos cap al municipi de Matadepera a on començarem l'excursió. Un cop a aquest municipi seguirem les indicacions que ens duran al principi de l'anomenat "Camí dels Monjos", a on deixarem els cotxes.
La ruta està en tot moment senyalitzada com a PR-C32 amb marques blanques i grogues.i es de les més utilitzada per molta de la gent que decideix visitar el cim.
Es tracta d'una excursió apta per a tothom i que l'única dificultat que podem trobar, és el desnivell de la ruta però que de mica en mica i cadascú al seu ritme es pot anar superant.

Començarem la pujada per una pista ample i a vegades empedrada fins a arribar al Pla de les Onze hores.
El camí puja ara suau entre alzines i pins fins a arribar a una canal que ens durà a dalt de la carena, desde a on tindrem una vista del monestir del cim. Continuem seguint el camí i els pals indicadors fins a la plana de la mola, l'avant cim al qual arribem pel cantó sud-est.
Continuarem pel camí que surt cap a la dreta i que és més evident fins a arribar al cim de la Mola a 1.102m. Al cim hi trobem l'Ermita de Sant Llorenç del Munt i el restaurant, vèrtex geodèsic, taula d'orientació i un extraordinari mirador.
Un cop haguem recuperat forces i gaudit de les meravelloses vistes baixarem desfent el camí de pujada.

 
Preguem que es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 16 per organitzar-nos amb els vehicles. 

Distancia:7 km Aprox. 
S'aconsella portar aigua, calçat adient i crema solar. 
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres