El Tron de l'Espasa - Montserrat II

Diumenge 18 de març de 2018

Sortirem a les 8 del matí per anar cap a la muntanya de Montserrat, més concretament fins a la població de Collbató, a on deixarem els cotxes.

 Començarem l'excursió travessant el poble en direcció a l'ermita de la Salut, un cop aquí seguirem els diferents GR que van en direcció al Monestir de Montserrat. Anirem pujant la carretera que porta a les Coves de Salnitre i en arribar al final hi trobarem un aparcament i a l'esquerre unes escales que pujarem fins a trobar un rètol que ens indica quin es el camí que puja al monestir, nosaltres el seguirem tota l'estona. El camí avança enganxat a les imponents parets de la muntanya i en tot moment gaudirem de vistes espectaculars.

Un cop arribem al Clot de Casanelles, toca anar pujant sempre seguint les marques del GR fins a dalt del collet, a on a la dreta trobarem la Fita, una elevació que haurem de vorejar amb compte per accedir al corriol que ens durà al Tron de l'espasa de 658m. Al cim hi trobarem una espasa de ferro clavada a la roca y bones vistes cap a la muntanya de Montserrat.

Sobre aquesta espasa existeix una llegenda que parla d' Otger Cataló, un senyor feudal que vivia a la muntanya de Montserrat. Un dia sortí a caçar amb el seu gos Gànguil i, de sobte, va trobar-se un senglar que fugia. Al no tenir temps d'agafar la llança, va intentar matar la bèstia amb l'espasa. Però no va aconseguir-ho i de la trompada l'espasa va sortir disparada i es va clavar a terra. Otger no va poder desclavar la seva espasa i va prohibir la cacera fins que no recuperés la seva espasa. Van tardar sis dies en aconseguir-ho, concretament des del Dijous Gras fins al Dimecres de Cendra. Ja amb l'espasa a la mà, Otger va revocar l'ordre i les caceres van tornar a la contrada. Aquest turó recorda la llegenda i el lloc on es van produir els fets. 

Un cop recuperades forces i havent gaudit del cim, tornarem cap al inici de l'excursió, desfent el camí de l'anada, fins al poble de Collbató.  

Preguem que es confirmi l'asistència per correu electrònic abans del divendres 16 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia:7 km Aprox. 
S'aconsella portar aigua, dinar, calçat adient i roba d'abric
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltre