Al Puigsallança desde Santa Pau

Dissabte 9 de juny de 2018

Sortirem a les 7 del matí del Sindicat, per anar fins al bonic poble de Santa Pau a la comarca de la Garrotxa. Un cop allà anirem a buscar els pals indicadors de la ruta que seguirem, que va en direcció a Santa Maria de Finestres.

Creuarem el Pont dels Instints seguint un corriol, alternant boscos i prats fins a trobar una pista ample que passa per Santa Maria dels Arcs.

Continuarem per una pista asfaltada en direcció al santuari de Finestres, fins a tornar a agafar camins de muntanya ben senyalitzats i còmodes per caminar fins al Coll de Palomera. Un cop aquí buscarem l'últim tram de camí que ens durà fins al Santuari.

Santa Maria de Finestres és un petit santuari, situat en un indret alterós, i de grans panoràmiques, en una de les carenes meridionals de la serra de Finestres a 880 m, al terme municipal de Sant Aniol de Finestres (La Garrotxa) dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es pot accedir a Santa Maria de Finestres, a peu, seguint els antics camins medievals, tant des de la vall de la Llémena com des de la del Ser. Cada any s'hi celebra l'Aplec del Roser i l'Aplec de Santa Maria de Finestres el mes de juny, força concorreguts per gent de la rodalia. És una obra inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.


Aquí podrem aprofitar per gaudir de les vistes i descansar una estona. El nostre següent objectiu, serà el cim del Puigsallança que ja el tindrem a tocar. L'Aproximació al cim la farem per un camí carener i fins i tot superarem una fàcil desgrimpada equipada amb algunes grapes.

El Puigsallança és el cim més alt de la Serra de Finestres, de 1026 m. Es troba al municipi de Sant Aniol de Finestres, a la comarca de la Garrotxa. Des d'aquí podrem gaudir d'unes vistes espectaculars de la zona volcànica de la Garrotxa, amb el Bassegoda de fons.

Reprendrem el camí, ara ja de baixada, seguint les marques grogues fins al Coll del Grau i continuarem baixant directes per la fageda fins a trobar la civilització. Finalment seguirem una pista asfaltada que uneix les masies de la zona fins arribar al poble de Santa Pau.

Preguem que es confirmi l'asistència per correu electrònic abans del divendres 8 per organitzar-nos amb els vehicles.

Distancia 15 km Aprox. 
S'aconsella portar aigua, dinar, calçat adient i crema solar.
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltre.