Via Ferrada Baumes Corcades

Diumenge 5 de juliol de 2020

La via ferrada és un itinerari, normalment vertical, equipat amb material divers: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts tibetans i nepalesos i tirolines que permeten d'una manera segura, arribar a zones remotes de difícil accés per senderistes i no avesats a l'escalada. Per garantir-ne la seguretat hi ha instal·lat un cable d'acer durant tot el recorregut, que amb el talabard, proveït d'un dissipador d'energia i mosquetons especials de via ferrada (marcats amb una K) permeten estar assegurat en cas de caiguda. La zona clàssica de vies ferrades es troba als Dolomites, encara que també són força populars a França, a Suïssa, a Alemanya i de mica en mica a Catalunya i l'Estat Espanyol.

Sortirem del Sindicat a les 9 del matí per dirigir-nos cap al municipi de Centelles a la comarca d'Osona. Un cop arribem, anirem a buscar estacionament a prop de l'inici de la VF. Seguidament ens equiparem degudament per a realitzar-la, amb casc, arnès i un dissipador.

Un cop ens hagem preparat amb els equips de seguretat anirem seguint un camí senyalitzat amb marques grogues, que ens portarà fins a les primeres grapes de la via. Aquesta va recorrent les parets i baumes de la zona fins a arribar al cim del Puigsagordi de quasi 1.000 metres sobre el nivell del mar.

La via transcorre per les parets de la muntanya i ens presenta un recorregut de gran bellesa que ens farà gaudir d'una bona activitat física i de les magnífiques vistes que tindrem durant tot el recorregut. Trobarem parets verticals amb trams molt aeris, desplomes, flanquejos laterals i el famós pont nepalí de quasi 70 metres de longitud que només de veure'l ja treu l'alè.

Pont Nepalí
 Aquesta sortida està indicada per a gent amb una bona forma física, que tinguin coneixement d'aquest medi i que no pateixin de vertigen.

En referència al material que cal portar, si no es disposa d'aquest hi ha l'opció de llogar-lo per l'ocasió. És per això que us demanem que ens confirme-ho l'assistència i si disposeu de material.o no.

Per qualsevol dubte us podeu possar en contacte amb nosaltres.

Preguem que es confirmi l'asistència per correu electrònic abans del dimecres 1 per organitzar-nos amb els vehicles i el material. 

S'aconsella portar aigua, roba d'abric, calçat adient i crema solar. (Equip de seguretat obligatori)
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltre.