Passejada per la Serra Litoral

Dissabte 26 de març de 2022 

Sortirem a les 8:30 del local del Sindicat per començar l'excursió, una passejada per la zona més propera del Parc de la Serralada Litoral.

Començarem pujant fins al poble de Premià de Dalt a on ens endinsarem al Parc en direcció a l'ermita de Sant Mateu, per l'anomenat camí de les aigües, que va pujant pel mig de bosc frondós i que te algun pont de pedra pel qual passarem. 

Un cop arribem a l'ermita esmorzarem i pujarem fins al vèrtex geodèsic del cim del Turó de Sant Mateu de 500 metres sobre el nivell del mar.

Continuarem baixant a la Font de Sant Mateu i després continuarem, ja de tornada, per la cadira del bisbe, a on podrem visitar el poblat ibèric, un jaciment arqueològic situat a Premià de Dalt, al Maresme. Es tracta d'un assentament iber establert a la falda del Turó de la Cadira del Bisbe (300 m), a la Serralada de Marina, que fou fundat per la tribu dels laietans cap a finals del segle V aC. Degué tenir el seu moment de màxima puixança entre els segles V i III aC i fou abandonat cap al segle I aC. 

Finalment anirem de baixada, passant pel nucli antic de Premià de Dalt i per la riera, cap al Sindicat, a on donarem per finalitzada l'excursió. 

Distancia:10 km Aprox.
S'aconsella portar aigua, calçat adient i roba d'abric.
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres.