Descobrint la Riera de Pineda

Diumenge 29 de gener de 2023 

Sortirem del Sindicat a les 8:30 per dirigir-nos a Pineda de Mar i des d'allà endinsar-nos al parc del Montnegre fins a arribar a l'esplanada de Cal Capità, a on deixarem els vehicles i començarem l'excursió. 

Anirem caminant per la pista i en pocs minuts, pujant per un camí a la dreta hi trobarem la riera i l'anirem seguint per un camí que transcorre per la dreta. Arribarem a un punt que l'haurem de creuar i continuar recte, passarem pel costat d'un antic molí i continuarem pujant fins a arribar a una cruïlla, agafarem el camí de la dreta i arribarem al Salt de pineda. 

Després desfarem les nostres passes fins a arribar a la cruilla d'abans i agafar el camí que ens durà a la mina de l'Aram. Un cop arribem ens trobarem una cova, que era l'entrada a l'antiga mina d'on s'extreia, entre altres minerals, coure. En aquest punt farem una parada per si algú la vol visitar per dintre.

Entrada a la Cova de l'Aram
Un cop visitada la cova, continuarem el camí de l'esquerra i anirem pujant fins a arribar al Sot de l'Aram. Aquí també ens desviarem per anar a visitar un altre cova, la Cova del Llop. Es diu que aquesta zona degut a que estava allunyada de masies i que era bastant desconeguda pels veïns de la zona, era un pas que utilitzaven els maquis i que fins i tot Quico Sabater havia passat molts cops per allà, abans que el matessin a Sant Celoni. 

Desfarem el camí fins al Sot de l'Aram i agafarem una pista de baixada en direcció a la creu dels tres termes. Continuarem baixant i passarem per l'ermita de Sant Vicenç de l'Arboceda fins al Collet de Sant Andreu i un cop allà agafarem la pista ampla que ens durà al punt d'inici de l'excursió, a on la donarem per finalitzada.

Preguem es confirmi l'assistència per correu electrònic abans del divendres 27 per organitzar-nos amb els vehicles, fent clic AQUÍ

Distancia:9 km Aprox.
S'aconsella portar aigua, calçat adient i roba d'abric.
Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres